Tuulilasin korjaus vai Tuulilasin vaihto

GlassPoint tarjoaa sekä tuulilasin korjausta että tuulilasin vaihtoa ja neuvoo kumpi on sopivampi vaihtoehto.
Nykyaikainen tuulilasi on kuin voileipä, jossa kahden lasilevyn välissä on kova, läpikuultava PVB-kalvo. 

Tuulilasin korjaus tai tuulilasin vaihto tulee ajankohtaiseksi, kun esim. kivi osuu ulompaan lasikerrokseen ja tekee siihen kolon, josta halkeamat lähtevät leviämään. Vaikka PVB-kalvo pitää lasin kasassa, toimenpiteet ovat välttämättömiä. 

Jos tuulilasissa on halkeama, useampi kuin kolme kiveniskemää tai jos kiveniskemä sijaitsee alle 5 cm:n päässä lasin reunasta, lasi on vaihdettava, myös vakuutusyhtiöt hyväksyvät näissä tapauksissä lasin vaihdon. 

Tuulilasin vaihto

Työ alkaa auton maalipinnan suojaamisella ja puhdistuksella, teipataan tuulilasin lähellä olevat kulmat, suojataan konepelti ja kojelauta, talvella ja märällä on ensimmäiset työvaiheet auton lämmittäminen ja kuivattaminen.
Tuulilasin irroitukseen käytämme joko siihen tarkoitettua metallilankaa, puukkoa tai lasikuitu leikkuulankaa. Tuulilasin irroitus on vaativaa ja tarkkaa työtä.
Lasin poiston jälkeen putsataan vanha liima erittäin terävällä taltalla joka on juuri siihen työhön tarkoitettu, liiman poiston jälkeen pinta puhdistetaan Sika tuotteella joka aktivoi myös lasiliiman, pienet naarmut jotka voivat puhdistuksen vaiheessa tulla maalataan mustalla primerilla, primer toimii ruostesuojana
Uusi liima, riippuu pitkälti ajoneuvon merkistä, levitetään joko tuulilasille tai auton pinnalle, että pinta olisi tasainen käytämme sähkökäyttöistä liimapuristinta
Tuulilasin asennukseen/ nostoon soveltuu hyvin erikoistyökalu „Lil Buddy“
Isommat lasit joutuu asentamaan imukupeilla ja kahden hengen voimiin.
Tuulilasi paikallaan alkaa kasausvaihe jossa asennetaan takaisin lasin alareunassa sijaitseva muovisuoja, pyyhkijät, sivulistat, kupit ja kiinnikkeet, sisäpuolella asennetaan takaisin taustapeili ja lisävarusteet jotka kiinnittyy lasiin esim. kamera tai kamerat, sadetunnistin, city-safety -järjestelmät ja muoviosat. Jos lasissa on ylhäällä luokiteltuja lisävaruste järjestelmiä tarkistamme niiden toimivuuden testerilla ja tarvittaessa suoritamme kalibroinnit.
Työ loppuvaiheessa puhdistetaan kaikki työstä aiheutuneet jäljet.
Autoa pitetään tasaisella pinnalla 1-2h jonka jälkeen tapahtuu luovutus. 
 
Tuulilasin vaihdon yhteydessä kannatta vaihtaa myös pyyhkijänsulat. 
Meiltä laadukkaat pyyhkijänsulat tuulilasin vaihdon yhteydessä -25% 

Laskutamme myös vakuutusyhtiöitä, esimerkkinä tavallisimmat omavastuusummat:

Vakuutusyhtiö
Fennia
LähiTapiola 
If 
Turva 
Pop 
Pohjantähti 
OP Pohjola
Omavastuu 
0-200 € 
0-150 €
200 € 
200 €
150 €
200 € 
150 €